Innovatie

''Wij blijven continue investeren in de toekomst, zowel op het gebied van innovatie als duurzaamheid''

Pim ter Veen

Innoveren

WasMijnWas is ontstaan op basis van een innovatief concept. Sinds de oprichting is WasMijnWas dan ook voortdurend in ontwikkeling en altijd op zoek naar innovatieve oplossingen om de dienstverlening en bijbehorende processen te verbeteren en te verduurzamen. 

Automatiseren & digitaliseren

Dankzij onze slimme oplossingen & processen en het gebruik van de nieuwste technieken en machines kunnen wij ook op grote schaal kwaliteit én maatwerk leveren. Wij stemmen het wasproces per product af. Zo wordt platgoed efficiënt en duurzaam in de speciale platgoed-wasserij verwerkt, waardoor wij dankzij een innovatief proces in grote volumes een zeer hoge kwaliteit leveren, zowel in was als in dienstverlening. Terwijl persoonsgebonden wasgoed in de speciale PGG-wasserij wordt verzorgd. Hier wordt authentiek handwerk gecombineerd met slimme technologische oplossingen waardoor kleding de beste behandeling krijgt. 

RFID-chips & bewonerswas

Bij de invulling van onze dienstverlening staat het ontzorgen van de klant centraal. Door dit op een innovatieve, duurzame en persoonlijke wijze te doen leveren wij een bijdrage aan de verhoging van de kwaliteit van leven van bewoners en cliënten en kunnen kosten worden bespaard. Ons onderscheidende vermogen heeft dan ook vooral een innovatief karakter. Het gebruik van UHF RFID-chips vormt hiervoor de basis. De RFID-chip bevat relevante informatie over de drager en het kledingstuk en wordt bijna onzichtbaar in het textiel geplaatst. De chip heeft geen enkele invloed op het draagcomfort en de privacy van de drager wordt gewaarborgd.

RFID-technologie

Het gebruik van de RFID-technologie passen wij continue verder toe in ons proces, zowel in de wasserij als daar buiten. Dankzij de verschillende scanmomenten in de wasserij hebben we exact in kaart in welke fase van het proces een artikel zich bevindt. De verschillende scanmomenten zorgen voor een waterdicht systeem welke continue kan worden gemonitord. Het kwaliteitsniveau en de zekerheid van complete en correcte leveringen kan dan ook alleen met het gebruik van deze technologie worden gewaarborgd. Elk pakketje en zelfs iedere container met wasgoed wordt gescand en gecontroleerd alvorens deze wordt afgeleverd.

QR code & WMW App

Onze 4e generatie chip is voorzien van een QR code. Dankzij deze QR code op de chip is het mogelijk om, zonder kostbare scanapparatuur, de chip te scannen. Zo kan met elke smartphone, met toegang tot ons systeem, in de WasMijnWas app een kledingstuk gescand worden. Niet alleen de drager van het kledingstuk is inzichtelijk, maar ook het aantal wasbeurten, het wasvoorschrift, etc. De app is uitgebreid met een functie voor eindgebruikers waarin de complete garderobe zichtbaar is, inclusief scanregistratie (waar vindt het kledingstuk zich in het proces), pakbonnen en facturen.  

RFID-chips & huurlinnen

Ons linnenpakket is volledig voorzien van chips. Het gebruik van RFID in huurlinnen is uniek. Dankzij het gebruik van UHF RFID-chips kan het voorraadbeheer op elke gewenste wijze worden ingericht. Linnen wordt namelijk, net als persoonsgebonden wasgoed, in- en uitgescand. De data van deze scanningen van het platgoed vormt de basis voor het inzicht in- en uitgeleverde artikelen waardoor zowel op locatie als in de wasserij de voorraad kan worden gemonitord, beheerd en aangevuld.

Automatisch voorraadbeheer

Dankzij het gebruik van chips in huurlinnen is het niet langer noodzakelijk om periodiek de huidige voorraad te tellen of bestellingen door te geven. Wij hebben een uniek digitaal beheerssysteem ontwikkeld om de voorraad automatisch te beheren. Wij zijn in staat om op basis van de scandata op afdelingsniveau afspraken te maken over het voorraadbeheer en kunnen deze werkwijze naar wens inrichten. Hierdoor kunnen wij zorg- en facilitairmedewerkers ontzorgen waardoor er meer tijd en aandacht beschikbaar komt voor de bewoner. 

Kostenbesparend

Dankzij het automatisch beheren van de voorraad besparen we niet alleen kosten in tijd doordat tellen of bestellen niet langer noodzakelijk is. We besparen ook kosten omdat we de voorraad optimaliseren. Dankzij ons slimme digitale systeem zorgen we voor precies genoeg voorraad; niet te veel en niet te weinig. Doordat we exact in kaart hebben welke artikelen naar welke afdeling zijn gegaan en welke artikelen weer vuil retour zijn gekomen, kunnen we real-time het verbruik op afdelingsniveau in kaart brengen en zo zorginstellingen helpen om voorraden, verbruik en misbruik te minimaliseren. Niet alleen heel kostenefficiënt maar ook erg duurzaam.